Κρυμμένα πετράδια του Ηρακλείου | Happy Cretan Suites

Κρυμμένα πετράδια του Ηρακλείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: διαδραστική διασκέδαση για όλες τις ηλικίες

Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελείται από πέντε τμήματα: – Ζωολογική, Βοτανική, Ανθρωπολογική, Γεωλογική-Παλαιοντολογική και Ορυκτολογική.
Οι συλλογές περιλαμβάνουν δείγματα από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο γενικά.

Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1953 από της Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ). Στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο που ήταν η οικία του Μίνωα Καλοκαιρινού και παραχωρήθηκε στην ΕΚΙΜ από το Ίδρυμα Καλοκαιρινού.

Στο μουσείο στεγάζονται μόνιμες συλλογές Βυζαντινών κεραμικών και γλυπτών, νομισμάτων, πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), θρησκευτικά κειμήλια της Οθωμανικής Περιόδου, αντικείμενα από τις διάφορες Κρητικές Επαναστάσεις, προσωπογραφίες Κρητών Αγωνιστών, αντικείμενα του Μεσοπολέμου, ντοκουμέντα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προσωπικά αντικείμενα του Νίκου Καζαντζάκη, Εθνογραφική συλλογή.

Κατά περιόδους φιλοξενούνται και προσωρινές εκθέσεις εξαιρετικού ιστορικού ενδιαφέροντος.
Στην καρδιά της πόλης

Ο πεζόδρομος «Δαιδάλου», γεμάτος από καταστήματα, συνδέει την πλατεία των Λιονταριών και Ελευθερίας. Περπατώντας δυτικά από τα Λιοντάρια, μπείτε στην πεζοδρομημένη οδό Χάνδακος, που έχει πολλά καταστήματα και καφετέριες.